Communiqué de presse : héros locaux

Lekdetect.be koopt cadeaubon bij iedere horecaklant en schenkt ze aan lokale helden.

Lekdetect.be, een bedrijf gespecialiseerd in het opsporen van lekken, ontstoppen van afvoeren en onderhouden van leidingen is kind aan huis bij horecaklanten. Nu alles gesloten is, lopen de opdrachten voor het reinigen van leidingen in cafés, feestzalen en restaurants vlot binnen. Frank van Wesemael, zaakvoerder van Lekdetect.be, steekt van wal: “Vele horecaklanten hebben nu de tijd gekregen om een grondig onderhoud te laten uitvoeren zonder veel hinder voor hun dagdagelijkse werking. Zo voorkomen ze miserie eens ze weer aan de slag gaan.” Geen onverstandige beslissing want stilstaande leidingen die niet gereinigd zijn zorgen snel voor geurhinder of verstoppingen.

Ondernemers moeten elkaar versterken

De verplichte sluiting is dan wel een moment om uitgestelde werken uit te voeren, de maatregelen blijven natuurlijk op zijn minst gezegd een onaangename situatie. Frank gaat verder “Als ondernemer besef ik goed genoeg wat de impact is van de maatregelen op mijn klanten. Ik ben zelf grote fan van pintjes en een goed bord eten dus bedacht ik het volgende: als ik nu eens bij iedere horecaklant waar ik nu kom een cadeaubon koop van 50 euro. Die geef ik dan weg aan een lokale held. Dan help ik mijn klanten én steek ik het hart onder de riem bij de helden van vandaag.”

Selectie lokale helden

Wie die bonnen ontvangt kiest Lekdetect.be niet zelf. “Wij zijn werkzaam van Kortrijk tot Leuven en verder. Ik kan onmogelijk weten wie zo’n bon écht verdient. Daarom laat ik sociale media zijn werk doen.” licht Frank toe. Op de facebookpagina van Lekdetect.be komt te staan waar er lokale helden worden gezocht. De volgers kunnen voorstellen insturen. Daaruit wordt dan één persoon gekozen. Niet alleen zorgverstrekkers komen in aanmerking voor één van de cadeaubonnen. Ook andere lokale helden van vandaag zoals chauffeurs, vuilnisophalers, beenhouwers, … komen in aanmerking om er ééntje te ontvangen. Frank sluit af: “Tenslotte moeten we nu allemaal een beetje meer ons best doen voor elkaar en voor elkaar zorgen. Laten we dat dan als bourgondische Belgen op een smakelijke manier doen”.

Meer informatie over deze actie of diensten:
0800 18 700 of frank@lekdetect.be
Perscontact:
Vicky Praet
0492 40 93 84
vicky@kompagnon.be